Product Categories

Genel Anestezi

Genel Anestezi

Anestezinin riskleri, hastanın genel sağlık durumu, yaşı, planlanan cerrahinin yaygınlığı ile yakından ilgilidir. Son 20 yıldır anesteziyolog denetiminde uygulanan anestezi ile riskler önemli ölçüde azalmıştır. Fakat hiçbir zaman ''sıfır risk vardır' denilemez. Bu nedenle her türlü tedbiri alıp en güvenli şekilde ameliyat olmanız için gerekenler yapılmaktadır. Doktorlarınızın uyarılarını dikkate alarak bu riskler en aza indirilebilir.
Genel anestezi altında diş tedavileri ilk dişlerin çıktığı 1 yaşından itibaren her yaşta gerçekleştirilebilmektedir.
Tedavi süresi yapılacak olan işlem sayısına göre değişir. Çok korkan bir çocukta sadece diş muayenesini gerçekleştirmek bazen 1 saate yakın bir zamanı alırken; genel anestezi altında diş tedavilerini yapmakta deneyimli olan bir pedodontist tarafından çürük dişlerin tedavisinden dişleri çürümeye karşı koruyan tüm koruyucu diş tedavilerinin yapılması ortalama olarak 1-2 saat içerisinde gerçekleştirilebilmektedir.
Diş etlerinin sağlıklı olması ve fırçalamaya bağlı olarak diş etlerinde kanama olmaması genel anestezi altında diş tedavilerini yaparken süreyi doğrudan etkilemektedir. Dolgu yaparken süreyi doğrudan etkileyen diş eti kanamasının önüne geçilmesi sayesinde diş tedavileri çok daha kolay ve kısa sürede gerçekleştirilmektedir.
İşlem sonrasında dikkat edilmesi gereken en önemli şey düzenli olarak ve doğru bir yöntemle diş fırçalamasına devam etmektir. Anne-babalar doğru fırçalama alışkanlığı oluşana kadar (6-8 yaşına kadar) çocuklarının diş fırçalamasında aktif olarak rol oynamalıdırlar.
Özellikle yoğun iş hayatı nedeniyle kendi sağlığına uzun süre zaman ayıramayan kişilerde ertelenen tedavilerin sadece bir seansta bitirilebilmesi için genel anestezi çok iyi bir fırsat olacaktır. Böyle durumlarda hasta uyutularak yapılması gereken tüm dolgular, kanal tedavileri, diş eti tedavilerini yapabilmek mümkündür.
Operasyon sırasında hiç ağrı hissetmezsiniz. Çekim yapılması gereken durumlarda genel anestezi ile beraber lokal anestezi uygulaması da yapılır. Sadece çok küçük yaştaki çocuklar operasyon sonrasında farkına vardıkları lokal anesteziye bağlı bu uyuşukluk hissinden ya da diş çekiminin yapıldığı bölgedeki boşluk nedeniyle rahatsız olabilirler.
Genel anestezinin lokal anesteziden farkı, bu anestezi türünde hastanın bilinci kapanmaktadır. Duyumsamanın kapanması paralel olarak bilincin kapanmasıyla gerçekleşir. Hastada yaşanan bu bilinç kaybı ise kalıcı değil geçici özelliktedir.
İşlem süresi, hastanın ağız içerisinde yapılacak işlemlerine bağlı olarak değişkenlik gösterir. Burada hatırlanması gereken hastanın ameliyathaneye alınır alınmaz diş tedavi işlemlerinin hemen başlamadığıdır. Diş tedavi işlemleri öncesinde ve sonrasında toplamda yaklaşık yarım saat kadar sürebilen hastanın hazırlanması aşaması olmaktadır. İşlem sonrasında yaklaşık 1- 2 saat kadar gözlem altında tutulmakta ve daha sonra taburcu işlemleri gerçekleştirilmektedir.
Letztes Update : 09/01/2025