Invisalign Şeffaf Plak Tedavisini Diğerlerinden Farkı?
Invisalign şeffaf plak tedavisi, diş teli yerine şeffaf plaklar kullanılarak diş çapraşıklığının düzeltildiği telsiz ortodontik tedavi yöntemidir. Invisalign şeffaf plak tedavisinde dijital ortodonti tedavi teknolojisi ile hastanın ağız yapısına göre bireysel olarak olarak özel yapılmış şeffaf plaklar kullanılır.
Invisalign şeffaf plak tedavisinin ayrıcı özelliklerini ve avantajlarını birlikte inceleyelim.
Invisalign Şeffaf Plak Tedavisini Diğerlerinden Farklı Kılan Özellikler
- Diğer şeffaf plak ile ortodontik tedavi gerçekleştiren ürünlere kıyasla alanının amiral gemisidir. Clear aligner treatment (şeffaf hizalayıcı tedavisi, şeffaf plak tedavisi) olarak bilinen bu tekniğe neredeyse kendi marka ismini vermiştir. 1997 yılından günümüze etkili ve başarılı sonuçları nedeniyle şeffaf plak tedavisine sıklıkla İnvisalign tedavisi denilmektedir. Tıpkı jip kelimesiyle aslında SUV’un kastedilmesi gibidir. Bu yazı kaleme aldığım tarih itibariyle yaklaşık 10 milyon bireyin gülümsemesinin arkasında invisalign markası bulunmakta olduğunu firma raporlamaktadır.
- Şeffaf plak tedavisinde en fazla bilimsel araştırma geçmişi invisalign şeffaf plaklardadır.
- Sadece invisalign marka şeffaf plaklar patentli Smart Track materyali kullanılmaktadır. Bu nedenle diğer şeffaf plak markalarına göre daha rahat takılıp çıkartılabilmektedir.
- Sadece invisalign’da düşük profilli plaklar üretir. Yani plaklar sadece dişi sarar, dişetine taşma yapmaz. Bu da diğer alternatif şeffaf plaklara göre daha rahat bir kullanım sağlamaktakdır.
- İnvisalign firmasında diğer şeffaf plak markalarından farklı olarak ortodontist olmayan diş hekimlerinin invisalign tedavisi uygulamasına izin verilmemektedir. Ayrıca her ortodontistte invisalign şeffaf plaklarla ortodontik tedavi uygulama yetkinliğine sahip değildir, sadece sertifikasyonu olan ortodontistler çapraşık dişlerin tedavisi amaçlı invisalign şeffaf plakları uygulayabilirler. Tekrar ortodontik tedaviye ihtiyaç duymayacağınız başarılı ortodontik sonuçlar için invisalign uygulayıcınızın, sertifikasyonlu ortodonti uzmanı olduğundan emin olmanız tedavinizin başarısını arttıracaktır.
- Tüm bu avantajlarından dolayı diğer şeffaf plak alternatiflerine göre tedavi maliyetleri biraz daha yüksek olabilmektedir.
Invisalign şeffaf plak tedavisi, hem görünüm hem de kullanım açısından birçok avantaja sahiptir. Invisalign şeffaf plak tedavisinde amaç, tedavi kalitesini etkilemeden ortodontik tedavi konforunu arttırmaktır. Diş teli olmadan diş çapraşıklığı tedavisi gerçekleştirebilmesi onu eşsiz yapar. Örneğin şeffaf plakları bir şeyler atıştırmadan önce çıkartabildiğiniz için sert besinleri ısırırken braketinizin kopması gibi endişeniz hiçbir zaman olmaz. Yani yemek keyfinizden de bir şey kaybetmezsiniz. Invisalign şeffaf plaklar çıkarılabilir olduğu için. Diş teli tedavisinde olduğu gibi yiyecek konusunda kısıtlama yapmanız gerekmeyecek. Yemek yemek istediğinizde şeffaf plakları çıkarabilir, yemek sonrasında dişlerinizi fırçalayıp plakları tekrar takabilirsiniz.
Her öğünden sonra tellerinizin arasında yemek kaçması da gözlenmez. Invisalign şeffaf plak tedavisinde ağız ve diş temizliğini sağlamak, diş teli tedavisine kıyasla çok daha kolay bir hale gelmektedir.
Benzer şekilde diş teli batması, yanaklara doğru diş tellerinin uzayıp tahriş etmesi gibi bir durumu da yaşamazsınız. Bu nedenle Invisalign şeffaf plak tedavisi geleneksel ortodontik tel tedavisine iyi bir alternatiftir.
Hastaların birçoğu çapraşık dişler için ortodonti tedavisi görmek isterken bir yandan da diş tellerinin görüntüsünden hoşlanmazlar. Bu noktada hastalar invisalign şeffaf plak tedavisi ile bu sorundan kurtulabilirler. Şeffaf apareyler, braket ve teller olmadığından neredeyse görünmezler. Günlük hayatta kullanımları ve bakımı çok daha kolaydır. Diş bakımı yaparken kolayca çıkarılıp takılabilirler.
Invisalign Şeffaf Plak Tedavisinin Avantajları
Invisalign şeffaf plak tedavisinin özelliklerinden biri, kullanılan apareylerin hastanın kendisi tarafından takıp çıkarılabilmesidir. Bu da diş tellerine göre bakım kolaylığı sağlayıp daha hijyenik bir ortam oluşturmaktadır. İnvisalign şeffaf plakların günde minimum 22 saat kullanılmasını öneriyoruz.
Invisalign şeffaf plak tedavisinin avantajlarından biri de eskiden çocuklarda kullandığımız damaklıklara güzel bir alternatif olmasıdır. Öğreneğin çocuklarda damaklıklar diş hareketlerinde sadece tek doğrultura kontrol sağlarken, invisalign first şeffaf plaklar 3 boyutlu tam kontrolü sağlarlar. Çocuklardaki damaklıklar 9-12 ay boyuna hiç değiştirilmeden aynısı kullanılırken, şeffaf plaklar 7 günde bir değiştirilerek mükemmel bir hijyen sağlarlar. Gençlerde (invisalign teen) veya erişkinlerde ise Invisalign şeffaf plaklar genellikle 5-12 gün arasında planlamaya göre sıradakiyle değiştirilirler. Böylece kullandığınız invisalign şeffaf plak saydamlığını yitirmeden yenisine geçmiş olursunuz.
Invisalign şeffaf plak tedavisini farklı kılan özelliklerden en önemlisi diş tellerine göre çok daha kullanışlı olmasıdır. Diş teli tedavisine göre hastaya büyük konfor sağlar. Ağız içi yara olma ihtimali diş teli ve braket kullanımına göre yok denilecek kadar azdır. Ağız içinde herhangi bir tel ve metal bulunmayacağından ağızda yara, batma, sürtünmeye bağlı tahriş gibi sorunlar yaşamazsınız.
Invisalign şeffaf plak tedavisi ile kısa zamanla gözle görülür sonuçlar elde edersiniz. Invisalign şeffaf plaklar günlük rutininizi çok fazla etkilemeyeceğinden tedaviniz çok daha kolay bir şekilde geçecektir.
Invisalign Şeffaf Plak Tedavisinde Tek Yapmanız Gereken Plakları Doktorunuzun Önerdiği Süre Boyunca Takmanız Olacak!
Invisalign şeffaf plak tedavisi ile diş çapraşıklığı sorunundan kolayca kurtulabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken ortodonti uzmanına muayene olmanız ve invisalign şeffaf plak tedavisinin size uygun olup olmayacağını netleştirmenizdir.
İlgili Bloglar
-
Yirmilik Diş Ağrısı Belirtileri
-
Ortodonti Tedavisinde Sorunsuz İlk Günler İçin 5 Mükemmel Öneri
-
Invisalign Şeffaf Plak Tedavisini Diğerlerinden Farkı?
-
Kanal Tedavisi Yapılan Diş Neden Ağrır ?
-
Dişçi Aynası Hangi Tür Aynadır ?
-
Diş Kaplama Nasıl Yapılır ?
-
Sararan Dişleri Beyazlatmak İçin Ne Yapılmalıdır?
-
Çene Çıkığı Tedavisi
-
Temporomandibuler Eklem Nedir?
-
Nefes Kokusu Neden Olur
-
Çekilen Dişin Yerine İmplant Ne Zaman Yapılır?
-
Analjezik Nedir ?
-
DİŞLERİNİZİ KORUMAK İÇİN 4 İPUCU