Cerrahi İmplant

Diş eksikliklerinin giderilmesinde, dişlere eski estetik görünümünün ve fonksiyonunun kazandırılmasında kullanılan yöntemlerden biri de cerrahi implanttır. İmplant diş yapımı çene kemiğinin kalitesi ve miktarı ile alakalıdır.

Cerrahi implant ameliyatlarında kemik yoğunluğunun ve miktarının uygun olmadığı durumlarda kemik grefti uygulanarak bölgenin kemikleşmesi beklenir. İmplant cerrahisi 2 3 ay sonra protez safhasına geçilerek devam eder. Ağız içinden alınan ölçülerle kişiye özel dişler hazırlanır ve yerleştirilir. Eskisinden daha güçlü ve sağlıklı dişlere kavuşulur. Cerrahi implant diş yapımı ve ameliyatı, diş eksiklerini gidermenin en hızlı  yoludur. 

Doğal Görünüm
Minimum Ağrı
Hızlı Sonuç

Cerrahi İmplant

  • Şeker hastalığı olan kişilere
  • Kalp rahatsızlığı olan kişilere
  • Hiper tansiyon sorunu olanlara
  • Kan pıhtılaşma bozukluğu olanlara
  • Kemoterapi gören kişilere cerrahi implant tedavisi uygulanamaz
Cerrahi implant diş yapımı ve ameliyatı, diş eksiklerini gidermenin en hızlı ve avantajlı yoludur. Dezavantajı olmayacağını rahatlıkla söyleyebileceğimiz implant tedavisi sırasında hastaların sağlık durumları belirleyici olacaktır. Sigara kullananlar, şeker hastaları, kalp ve tansiyon hastaları için yapılacak uygulamaların başarı oranı düşüktür. Ayrıca implant ameliyatı sırasında ve sonrasında travma, implant çevresinde enfeksiyon implantın kemiğe uyumunu düşürecektir ve başarı şansını etkileyecektir.
Uygulanan implant diş kalitesi, hastanın kemik miktarı ve kalitesi, hastanın ağız bakımı ve sistemik durumu, implantın üzerine uygun protez yapılıp yapılmaması da dezavantaj yaratacak durumları ortaya çıkarabilir.
İmplant diş yapımı çene kemiğinin kalitesi ve miktarı ile alakalıdır. Kemik gelişimi tamamlanmamış kişilere implant tedavisi yapılmamaktadır. Kemik gelişiminin tamamlanması kızlarda 15 ile 16 yaşından sonra gerçekleşirken, erkekler de 17 ile 18 yaşından sonra tamamlanmaktadır. Tavan yaş sınırlaması ise yoktur. Cerrahi implant ileri yaşlarda da çene kemiğinde yeterli miktarda kemik bulunan kişilere uygulanabilmektedir.
İmplant cerrahisi ile ağıza yerleştirilen dişler 30 yıldan fazla süre sorunsuzca işlevini görebilir. İmplantların dişlerde kalma süresi kişinin ağız ve kemik yapısının sağlığına, hijyen ve bakımının ne düzeyde gerçekleştirildiğine göre değişmektedir. Özen gösterildiğinde implantlar ömür boyu kullanılabilirler.
İmplant ve cerrahi işbirliği ile tek diş çekilerek oluşan boşlukta herhangi bir kesi yapmadan aynı seansta implant yerleştirilebilen durumlarda mümkündür. Buna uygulamayı yapacak hekiminiz diş ve kemik yapınızı kontrol ettikten sonra karar verecektir
İmplant ameliyatı sonrasında yanakta hafif şişlik veya renk değişiklikleri olabilir ancak ilk 24 saat yapılan soğuk tampon uygulamasıyla ödem hızlıca azalacaktır. İmplant diş tedavisinde şiddetli ağrılar görülmemekle birlikte doktorunuz tarafından önerilen ilaçları önerilen doz ve saatte kullanıldığınıda ağrı sorununu da hafifletebilir ya da tamamen ortadan kaldırabilirsiniz.
İmplant diş tedavisi uygulandıktan sonra ilk 2 gün ağız içinde basınca neden olacak hareketlerden uzak durmak gerekir. İmplant uygulandıktan sonra 1 gün boyunca ağız içi çalkalanmamalı ve gargara yapılmamalıdır. Diş fırçalama işlemi de yavaş hareketlerle yapılmalıdır. Oluşan plakların düzenli ve hassas bir şekilde temizliğinin yapılması da implant kullanımını etkiler. Kontrol amaçlı muayeneye gitmeyi ihmal etmemelisiniz.
Son Güncelleme : 23/01/2025