Düzeltici Ortodonti Tedavileri Kimlere Uygulanır?

Düzeltici Ortodonti Tedavileri Kimlere Uygulanır?

Düzeltici Ortodonti Tedavileri Kimlere Uygulanır?

Düzeltici ortodonti tedavisiyle, dişlerin düzensiz sıralanması sonucu meydana gelen kötü kapanış durumunun, çene ve yüz kemikleri bozukluklarının düzeltilmesi amacıyla uygulanan tedavi yöntemidir. Düzenleyici ortodonti uygulamalarında erken teşhisle sürecin daha hızlı ilerlemesi mümkündür.
Aynı zamanda düzeltici ortodonti tedavisiyle parmak emme ve ağızdan solunum gibi ortodontik anomaliler sonucu oluşan bozukluklar cerrahi ya da düzeltici müdahalelerle ortadan kaldırılabilir. 7-9 yaşlarından itibaren her yaşta uygulanabilen düzeltici ortodontik tedaviler özellikle süt dişleri çıktıktan sonra yapılacak olan muayenelerde görülen anomalilerde cerrahi müdahaleye gerek kalmadan tedavi edilebilirler. Düzeltici ortodonti tedavisi nedir ve nasıl uygulanır sorularınıza cevap almak için yazımızı okumaya devam edin...

Hangi Durumlarda Düzeltici Ortodonti Tedavisi Uygulanmaktadır?

Düzeltici ortodonti, alt üst diş kavislerinin anormallikleri, dengesiz yüz ve çene yapısı, çiğneme ve konuşma fonksiyonlarının bozukluğu, önde konumlanmış dişler, diş kayıpları ve kırılmaları, çapraşık, yanlış yerde konumlanmış dişlerin varlığı gibi sorunların çözümünde uygulanan bir diş teli tedavisi yöntemidir.
Düzeltici ortodonti tedavisi uygulanırken amaç tüm ortodontik tedavilerde olduğu gibi kişiye düzgün bir çene ve ağız yapısı yaratmak, çapraşık dişlerinin düzgün şekilde sıralanmasını sağlamaktır. Ayrıca düzeltici ortodonti tedavisi, güzel bir gülümseme ve çene yapısı sağlar, dişlere ve çeneye zarar verecek kötü alışkanlıkların önüne geçer, fiziksel görünümü iyileştirir ve özgüveni arttırır, dişlerin yanlış konumlanmasından oluşacak travmaların önüne geçer, diş kırıklarını, çürüklerini ve diş eti hastalıklarını engelleyerek kişinin yaşantısını sağlıklı ve kaliteli bir hale getirir.
Erken yaşlarda teşhisi yapılan diş ve çene rahatsızlıklarının tedavi süreci daha kolay ve daha hızlı ilerlerken yetişkinlerde dişler ve çene yapısı yerleşik bir hal aldığı cerrahi müdahale seçeneğine varana kadar pek çok yöntem uygulanabilir. Düzeltici ortodonti tedavisi sayesinde hem diş kaybı olmadan hem de estetik kaygılar yaşanmadan sorunun önüne geçilebilir.

Düzeltici Ortodontide Hangi Yöntemler Kullanılmaktadır?

Düzeltici ortodonti tedavisi ile çapraşık dişler düzeltilir ve düzgün bir çene, sağlıklı bir ağız yapısı sağlanarak olası sağlık sorunlarının önüne geçilebilir. Düzeltici ortodonti tedavisi sırasında diş yerleşimi ve çene problemlerinin önüne geçmek için kişiye ve soruna yönelik olarak farklı tedavi yöntemleri uygulanmaktadır.
Sabit diş teli tedavisi sırasında, öncelikle dişlerin üzerine braketler özel yapıştırıcılar ile yapıştırılır. Ortalama dört ile altı hafta arasında düzenlenen randevularda teller hastanın müdahale edemeyeceği şekilde yerleştirilir ve ortodontist tarafından takılıp çıkarılır.
Hareketli diş teli tedavisi, önleyici ortodonti tedavisine destek olarak kullanılır. Apareyler kullanılarak nispeten daha basit çapraşıklar düzeltilir.
Ortognatik cerrahi, yetişkinlerde bozuk çene yapısının cerrahi müdahale ile düzeltilmesi yöntemidir. Bu tedavi yönteminin uygulamasında ortodonti uzmanı ve çene cerrahı birlikte çalışırlar. Düzeltici ortodonti tedavisi hakkında detaylı bilgi almak ve tedavi planınızı öğrenmek için hekiminize danışın…

İlgili Bloglar

  • Düzeltici Ortodonti Tedavileri Kimlere Uygulanır?
  • Damaklık Tedavisi
  • Bruksizm Nedir
  • Çene Eklemi Rahatsızlıkları Belirtileri
  • Diş Siniri Nasıl Alınır ?
  • İmplant Sonrası Beslenme Nasıl Olmalı?
اخر تحديث : 24/01/2025