Diş Teli Nasıl Takılır?

Diş Teli Nasıl Takılır?

Ortodontik tedavi yani diş teli tedavisi dişlerdeki çapraşıklık, sıkışıklık, dişlerin ayrık olması veya çene problemleri gibi sorunları olan hastalara uygulanmaktadır. Diş teli tedavisi aşamaları da ilk muayene, teşhis, planlama ve hazırlık, braket ve tel seçimi, uygulama ve pekiştirici ortodonti aşamalarından oluşur.
Ortodonti tedavi aşamalarına geçmeden önce hastanın güveneceği, alanında uzman bir ortodonti doktoru bulmalıdır. Ortodonti uzmanından alınan randevu alın ve ilk muayenenizi olun .Muayene sırasında diş teli tedavisi nasıl yapılır sorusunun cevabını ve diş teli tedavisi aşamalarını uzman diş hekiminden öğrenebilirsiniz. Ortodonti tedavisi nasıl yapılır, diş teli tedavi aşamaları nelerdir sorularınıza gelin beraber bakalım…

Diş Teli Tedavisi Aşamaları Teşhis ve Tedavi 

Uzman ortodonti diş hekiminden ilk randevu alındıktan sonra diş teli tedavi aşamaları arasında teşhis kısmına geçilir. Hasta, yapılan muayenede çeşitli testlere tabi tutulur. Diş hekiminin yaptığı detaylı ağız muayenesinden sonra sefolometrik ve panoramik radyografiler ile hastanın yüz ve diş fotoğrafları çekilerek teşhis konur. Teşhisin ardından ortodonti tedavisi aşamaları olarak tedavi planı hazırlamaya geçilir.
Hastanın ortodonti nasıl yapılır soruna cevap bulacak olan tedavi planına diş hekimi ve hasta birlikte karar verir. Tedavi planına karar verildikten sonra diş teli tedavi aşamaları içinde sonraki adıma yani ağızda dolgu, diş çekimi, implant tedavisi veya diş taşının temizlenmesi aşamalarına geçilir. Bütün bu aşamalar tamamlandıktan sonra diş telleri hastanın dişlerine uygulanır.

Diş Teli Tedavisinde Uygulama ve Pekiştirici Ortodonti

Ortodonti tedavisi aşamaları ilerlerken uygulama işlemi iki şekilde yapılmaktadır. Bunlar; geleneksel yöntem olan ışın veya kmyasal bir yöntem olan bonding uygulamalarıdır. Geleneksel yöntemde braketler özel yapıştırıcılarla dişlere yapıştırılır. Tüm dişlere braketler yapıştırıldıktan sonra tel braketlerin içinden geçirilir. Bonding yönteminde ise hastanın ağızına göre bir kalıp çıkarılır ve braketler bu modelin üzerine yapıştırılır. Daha sonra braketler kalıptan alınarak hastanın ağızına aktarılır ardından tel braketlerden geçirilir.
Diş teli tedavisi aşamaları tamamlandıktan sonra diş teli tedavisi için pekiştirme ortodonti de çok önemlidir. Pekiştirme apareylerin ihmal edilmemesi daha başarılı bir sonuç alınmasını sağlar ve dişlerin eski konumuna dönmesini engeller. Diş teli tedavisi aşamaları tamamlandıktan sonra pekiştirme apareyleri olan hawley (üst çeneye takılıp çıkarılabilen aparey), essix (dişlerde fark edilmeyen ve takılıp çıkarılabilen aparey), sabit diş teli apareyi (genellikle alt bölgedeki ön dişlerin arkasına yapıştırılan aparey) ile diş sağlığınıza hızla kavuşun. Diş teli tedavi aşamaları hakkında detaylı bilgi almak için bizi arayın.

İlgili Bloglar

  • Diş Teli Nasıl Takılır?
  • Çene Anomalileri
  • Diş Apsesi Nedir? Nasıl Geçer?
  • Kemik Tozu Nedir ?
  • Uykuda Diş Gıcırdatma Neden Olur?
  • Florür Nedir?
  • DENTOFOBİ (DİŞ HEKİMİ KORKUSU) İLE İLGİLİ BİLMENİZ GEREKENLER
Yazar Hakkında
Diş Hekimi
Dt. Rifat MANAV
Diş Hekimi

1974 yılında Almanya’da doğdu. İlkokulu Bekilli Gömce Köyü’nde bitirdi. Ortaokulu Cumhuriyet Lisesi’nde, liseyi ise Diyarbakır Cumhuriyet Fen Lisesi’nden mezun oldu. Mesleki eğitimini Konya Selçuk Üniversitesi’nde tamamladı. Lisans eğitimi bitiminden itibaren özel sektörde hizmet vermektedir.Iyi derecede Almanca ve İngilizce bilen hekimimiz evli

İlgili Bloglar

  • Diş Teli Nasıl Takılır?
  • Çene Anomalileri
  • Diş Apsesi Nedir? Nasıl Geçer?
  • Kemik Tozu Nedir ?
  • Uykuda Diş Gıcırdatma Neden Olur?
  • Florür Nedir?
  • DENTOFOBİ (DİŞ HEKİMİ KORKUSU) İLE İLGİLİ BİLMENİZ GEREKENLER

Popüler Bloglar

  • Uykuda Diş Gıcırdatma Neden Olur?

Etiketler

Son Güncelleme : 23/01/2025