Diş Tedavileri Kaç Dakika Sürer
Gelişen teknoloji ve bunun getirisi olan son teknoloji aletler sayesinde diş tedavileri eskisine nazaran oldukça hızlı gerçekleşmektedir.
Ağız içi sağlığına ve durumuna göre farklı yöntemlerle diş tedavi yöntemleri uygulanmaktadır. Günümüzde gelişen teknoloji ve bunun getirisi olan son teknoloji aletler sayesinde diş tedavileri eskisine nazaran oldukça hızlı gerçekleşmektedir. Diş tedavisine giden memur, banka çalışanı, yönetici gibi yoğun iş hayatına sahip bireylerin aklına diş tedavileri kaç dakika sürer gibi sorular gelmektedir. Diş tedavisi türüne göre bazen aylar ya da dakikalar sürer.
Diş Tedavileri Nasıl Yapılır
Ağızdaki soruna ve tedavi yöntemine göre pek çok farklı tedavi metodu uygulanmaktadır. Diş kaybı yaşayan bireylere implant tedavileri aylar sürerken kanal tedavisi, diş taşı temizleme uygulamaları gibi yöntemler saatler, belki de dakikalar sürebilmektedir. Doğru diş tedavisini uygulamak adına doktorlar hastalarla birlikte bir tedavi metodu belirler ve tedaviye başlanır. İmplat tedavilerinin aylar sürmesinin nedenlerinden biri diş etine yerleştirilen, implantların takılacağı çivilerdir. Bu çiviler yerleştirildikten sonra çivi takılan kısmın iyileşmesi için aylar gereklidir. Fakat kanal tedavisi gibi basit işlemler genelde birkaç saat sürer. Diş tedavi yöntemleri şunlardır:
- İmplant tedavisi
- Kanal tedavisi
- Ortodontik tedaviler
- Diş beyazlatma
- Diş taşı temizleme
- Diş çekimi
İmplant Tedavisi Kaç Dakika Sürer
İmplat tedavisi genelde lokal anesteziyle uygulanır. Çene kemiğine implant adı verilen cisimlerin yerleştirilmesi 2 adımdan oluşur. İlk adım, implantın bir vida misali takılacağı çene içi kemiğinde bir delik açmaktır. Daha sonra bu implant bu yuvaya uygun şekilde yerleştirilir. İmplant yaklaşık 3 ay kadar şene kemiği içerisinde kalır. Bu kadar süre beklemenin en önemli sebeplerinden biri hem şene kemiğinin iyileşmesi hem de implant ve kemiğin kaynaşmasıdır. İmplant, tipine göre kapalı ya da ucu görünür şekilde çene kemiğine sabitlenir. Bu işlemler sırasında geçici köprü veya mevcut protezler kullanılabilir. Diş tedavileri kaç dakika sürer sorusuna net cevap vermek mümkün olmasa da tüm implant işlemleri yaklaşık 4-6 ay sürmektedir.
Kanal Tedavisi Kaç Dakika Sürer ?
İmplantlara nazaran daha kısa süren kanal tedavisi, dişin içinde, merkez kısmında bulunan ipliğe benzer dişözünün çıkarılması işlemine verilen addır. Hasar gören veya hastalık kapan veya tamamen işlevini yitiren, bilimsel adı pulpa olan bu dişözü çıkarıldıktan sonra geriye kalan boşluk temizlenir ve uygun biçimde şekillendirilerek tekrar eski görünümüne getirilir. Bu işlem sayesinde kök kanal kapatılmış olur. Ortalama işlem süresi 1 saat kadardır.
Ortodontik Tedaviler Kaç Dakika Sürer ?
Ortodonti, çarpık diş yapısını düzeltmek adına çalıma yürüten bir daldır. Diş teli, damaklık gibi tedavilerle ilgilenir. Diş tellerinin takılması 1 saat kadar sürebilir. Öncelikle hastanın diş yapısı ve dişlerdeki çarpıklıklar hesaba katılarak bir tedavi programı oluşturulur. Diş telleri takıldıktan sonra tedavi aylar hatta birkaç yıl sürebilir. Dişlerin düzelme durumuna göre diş tellerinin ne zaman çıkarılacağı kararlaştırılır.
Diş teli tedavisi sürecinde düzenli olarak doktor muayenesinden geçilir. Diş telleri çıkarıldıktan sonra ise dişler rahatlayacağından tekrar bir çarpıklık oluşmaması için bir süre şeffaf diş plakları kullanılmaya devam edilir.
Diş Beyazlatma Kaç Dakika Sürer ?
Diş beyazlatma yöntemleri evde diş beyazlatma ve klinikte diş beyazlatma olarak iki gruba ayrılır. Gerekli teknolojik aletlerle evde de gerçekleştirilebilen beyazlatma işlemlerine başlanmadan önce diş taşı gibi sorunlar ortadan kaldırılmalı ve dişler temizlenmelidir. Diş yüzeyi cilalandıktan sonra farkı daha net anlayabilmek için ilk halinin fotoğrafı alınır. Diş tonu belirlendikten sonra işlemler yapılır. İşlemler 1 saat kadar sürer.
Evde yapılan diş beyazlatma tedavileri ise kişiye özle olarak yapılan ölçümler sonucunda hazırlanan plaklar dişe takılır. Diş tedavileri kaç dakika sürer sorusunun cevabı bu işlem için yaklaşık 1 saattir.
Beyazlatma işleminden sonra ilk 24 saat diş yüzeyinde hassasiyet yaşanması muhtemeldir ve bu durum son derece normaldir. Beyazlatmadan sonra renklendirici madde taşıyan gıdaların tüketiminden kaçınılmalıdır. Asitli ve şekerli gıdalar tüketilmemelidir, tütün ürünü ve alkol kullanılmamalıdır.
Diş beyazlatma geniş diş sinirlerine (pupa) sahip dişlere, yüzeyi aşırı derecede aşınmış dişlere, kaplama uygulanan dişlere, hamilelik döneminde olan veya emziren kadınlara, ağız ve diş sağlığı yeterli olmayan bireylere, diş yapısı işlem için uygun olmayan bireylere, diş hassasiyeti olan kişilere, diş kırığı veya çürüğü olanlara uygulanmamaktadır.
Diş Taşı Temizleme Kaç Dakika Sürer ?
Ultrasonik aletler yardımıyla yapılan bu tedavi yönteminde anestezi uygulanmamaktadır. Diş taşları diş etlerini oldukça rahatsız eden bir durumdur. Pek çok beyazlatma ve ortodontik tedaviden önce eğer diş taşı varsa uygulanan bir tedavidir. Diş plakları ve diş taşları aletler yardımıyla diş eti hizasından temizlenir. İşlemler diş taşlarının yoğunluğuna göre seans olarak ikiye bölünebilir. Diş taşı tedavisi ortalama 30 dakika sürmektedir.
Diş Çekimi Kaç Dakika Sürer ?
Çürümüş veya diş eti problemlerinden dolayı sorun yaşayan dişler cerrahi müdahaleler ile çekilmektedir. Özellikle 20 yaş dişler, diğer dişlerin sağlığını ve ağız sağlığı bütünlüğünü bozabilecek durumlara sebebiyet verdiklerinden çekilmelidirler. Diş çekimleri ameliyat gerektirmeyen durumlarda 15-20 dakika kadar sürer. Fakat 20 yaş dişlerinde bu durum biraz daha farklıdır. Gömülü dişlerin çekim süresi 40 dakika ile 1 saat arası gerçekleşirken çıkmış 20lik dişler 30 dakika kadar sürmektedir. 20lik diş çekiminden önce ağız röntgeni alınır ve operasyon buna göre planları. Bazı komplike durumlarda 20 yaş dişlerinin çekim işlemi uzayabilmektedir.
İlgili Bloglar
-
Telsiz Ortodonti
-
Yarık Dudak
-
Ortodontide Ağız Dışı Apareyler
-
Ayrık Diş (Diastema) Tedavisi
-
Çapraşık diş Tedavisi
-
Diş Teli Çürüklere Neden Olur Mu?
-
Diş Teli İle Diş İpi Nasıl Kullanılır?
-
Haraketli Protez
-
Diş Tedavileri Kaç Dakika Sürer
-
Zirkonyum Kaplama Ömrü
-
Hollywood Gülüşü Nedir, Hollywood Gülüşü Yaptıran Ünlüler
-
Demineralizasyon Nedir?