Diş Kaplama Nasıl Yapılır ?
Diş kaplaması yapılabilmesi için birden fazla yöntem bulunmaktadır. Diş kaplamasının nasıl ve hangi yöntemler ile yapıldığını maddeler halinde sizlere anlatalım.
Dişleriniz de çürük ya da dolgu yapılamayan günlük yaşantınızda sizleri etkileyen bir durum söz konusu ise aklınıza diş kaplama nasıl yapılır? Sorusu gelir. Bizler de bu makalemizde sizlere diş kaplama nasıl yapılır? Sorusunun cevabını vereceğiz.
Dilerseniz gelin sizlerle beraber diş kaplama nasıl yapılır? Sorusunun cevabını inceleyelim.
Diş kaplaması yapılabilmesi için birden fazla yöntem bulunmaktadır. Diş kaplamasının nasıl ve hangi yöntemler ile yapıldığını maddeler halinde sizlere anlatalım.
- İlk olarak kaplama yapılacak dişlerin ölçüsü alınmalıdır.
- Diş ölçünüz alındıktan sonra ise kaplama için kaplama malzemesi seçilmektedir.
- Ölçüler alındıktan sonra ağız ve diş temizliği yapılır.
- Diş kaplaması için gerekli şeklin oluşabilmesi adına kalıplar hazırlanmaktadır ve geçici bir süreliğine diş üzerine yerleştirilir.
- Diş kalıba uygun mu değil mi kesin öğrenebilmek adına hasta geçici bir süreliğine diş üzerine yerleştirilen kalıp ile zaman geçirir.
- Diş üzerinde kalıp varken bir sıkıntı ya da problem oluşursa çözüm tedavisi uygulanır.
- En son her şeyden emin olduktan sonra diş kaplaması kalıcı bir şekilde yapılır.
Diş Kaplama İçin Çeşit Var mıdır?
Tabii ki diş kaplaması için üç tür diş kaplaması çeşidi bulunmaktadır. Bu üç kaplama çeşidi ise zirkonyum diş kaplama, porselen ve metal destekli diş kaplama olarak bulunmaktadır.
Her çeşit kaplamanın kendine özgü bir fiyatı, sağlamlığı ve özelliği vardır. Temel olarak bakıldığı zaman bu üç çeşitte aynı işlevi görmektedir. Üç çeşit arasından sizler kendi tercihinizi yapabilirsiniz.
Zirkonyum kaplama, porselen ve metal destekli kaplama hakkında sizlere detaylı bir açıklama yapmak isteriz. İlk olarak zirkonyum kaplamayı anlatarak başlayalım.
Zirkonyum Diş Kaplama: Zirkonyum kaplama kolaylıkla şekil alabilen ve beyaz renkli olması kolaylıkla sağlanabilmektedir.
- Zirkonyum diş kaplama doğal görünümünden dolayı yapay diş gibi görünmezler aksine daha doğal görünürler.
- İçeriğinde asla metal bulundurmaz.
- Zirkonyum kaplama hassas bir kaplama olmadığı için sıcak ve soğuk yiyecek/içeceklerinizi rahatlıkla tüketebilirsiniz.
- Ömürleri ise uzundur.
Tabii ki avantajlarının yanında dezavantajları da bulunmaktadır ama avantajları daha fazladır.
Porselen Diş Kaplama: Porselen diş kaplama eski zamanlardan bu güne kadar devamlı tercih edilen eski bir kaplama yöntemidir. Çok estetik duran ve özgüveninizi yerine getiren çok avantajlı bir kaplama türüdür. Metal içerikli kaplamalar gibi diş yüzeyinde çizilmeler meydana gelmez.
Metal Destekli Diş Kaplama: Diş kaplamasının daha dayanıklı olması amacıyla yapılır. Fakat çok fazla dezavantajı bulunmaktadır. Zamanla ağız kokusu ve diş çürümesi meydana getirir.
Diş Kaplaması Temizliği Nasıl Yapılır?
Diş kaplamasını daha uzun süreli ve sağlıklı kullanabilmek için kaplama bakımını düzenli olarak yapmak şarttır. Günde en az iki kere fırçalanmalı ve diş ipi ile kaplama araları temizlenmelidir. Diş arasında kalan yemek kalıntıları zamanla ağız kokusuna sebebiyet verir.
Ağız kokusunun tam olarak önüne geçebilmek için başlangıç aşamasında misvak kullanmak, klasik bir şekil de diş fırçalamak ve diş ipi kullanmak yeterli olacaktır. Yine bu konuyla ilgili merak ettiğiniz ya da aklınıza takılan herhangi bir soruyu bize çekinmeden ulaştırabilirsiniz. Bir sonraki blog içeriğimizde görüşmek üzere esen kalın.
İlgili Bloglar
-
Yirmilik Diş Ağrısı Belirtileri
-
Ortodonti Tedavisinde Sorunsuz İlk Günler İçin 5 Mükemmel Öneri
-
Invisalign Şeffaf Plak Tedavisini Diğerlerinden Farkı?
-
Kanal Tedavisi Yapılan Diş Neden Ağrır ?
-
Dişçi Aynası Hangi Tür Aynadır ?
-
Diş Kaplama Nasıl Yapılır ?
-
Sararan Dişleri Beyazlatmak İçin Ne Yapılmalıdır?
-
Çene Çıkığı Tedavisi
-
Temporomandibuler Eklem Nedir?
-
Nefes Kokusu Neden Olur
-
Çekilen Dişin Yerine İmplant Ne Zaman Yapılır?
-
Analjezik Nedir ?
-
DİŞLERİNİZİ KORUMAK İÇİN 4 İPUCU