Diş Eti Çekilmesine Ne İyi Gelir

Diş Eti Çekilmesine Ne İyi Gelir

Evde hazırlanabilen gargara; tuzlu su, karbonatlı su ve adaçayı. Bu gargaralar diş etlerinin neden olduğu ağrı ve kanamayı önemli ölçüde azaltabilir. Ancak tam bir tedavi için yetersiz kabul edilir.

Diş çekilmesine ne iyi gelir sorusu cevaplamadan önce diş çekilmesinin ne olduğunu bilmek gerekir. Dişeti çekilmesi, dişlerin etrafındaki dokunun küçülerek dişin kökünü açığa çıkardığı bir durumdur. Bu rahatsızlıktan dolayı diş eti çizgisi bölgesinde diş çürüğü oluşacaktır. Dişeti çekilmesi, tespit edildikten hemen sonra tedavi edilmesi gereken bir durumdur. Çünkü bu soruna müdahale edilmezse dişleri destekleyen kemikler ciddi şekilde zarar görebilir. Diş eti çekilmesinin ilerleyen aşamalarında da diş kayıpları ile karşılaşılabilir. Ancak diş eti çekilmesi tedavi edilemez bir rahatsızlık değildir.
Farklı nedenlere bağlı olarak diş eti çekilmesi meydana gelebilir. Ayrıca diş etleri alınmış kişilerde kanama, lekelenme, ağrı ve kök görünümü gibi belirtiler ortaya çıkabilir. Hem estetik hem de sağlık açısından oldukça rahatsız edici olan bu semptomların üstesinden gelmek için farklı çözümler uygulanabilir. Ağız yıkama ve diş bakım ürünlerinin kullanımı bu çözümlerin ilk görevleridir. Gargara evde de hazırlanabilir.
Evde hazırlanabilen gargara; tuzlu su, karbonatlı su ve adaçayı. Bu gargaralar diş etlerinin neden olduğu ağrı ve kanamayı önemli ölçüde azaltabilir. Ancak tam bir tedavi için yetersiz kabul edilir. Aynı oranlarda tuzlu su ve karbonatlı sudan yapılmış bir gargaraya koyun. Bunlar için bir çay kaşığı tuz ve kabartma tozunu bir bardak ılık su ile karıştırmak yeterlidir. Adaçayı çayı ile yapılan gargara bu çay demlenerek hazırlanabilir. Bu durumda adaçayı önce demlenmeli, ardından süzülmeli ve durulanmalıdır.

Diş fırçalamak ağız bakımının ilk kuralı olarak kabul edilir ve çocuklukta alışkanlık haline gelmiştir. Ancak dişlerinizi fırçalamak diş eti çekilmesi için yeterli bir çözüm değildir. Diş macunu ve diş ipinin bu durumda ağız bakım ürünlerini desteklediği düşünülmektedir. Bu iki ürünün diş temizliği ve ağız bakımı için düzenli olarak kullanılması önerilir.

Diş Eti Çekilmesi Nasıl Geçer

Diş eti çekilmesine ne iyi gelir sorusuna cevap olarak diş eti çekilmesinin iyileşme sürecini destekleyebilecek farklı bitkisel tedaviler vardır. Bu durumda kullanılabilecek bitkisel maddeler; yeşil çay, aloe vera, hindistancevizi ve susam yağıdır. Hindistan cevizi yağı başka herhangi bir ek malzeme olmaksızın gargara yapılarak kullanılabilir. Bu durumda az miktarda hindistancevizi yağı ile gargara yapmak yeterlidir. Bu yağı 2 dakika ağzınızda bırakmak diş eti çekilmesine neden olan mikroorganizmaları öldürür.
Susam yağı da tıpkı hindistancevizi yağı gibi gargara olarak kullanılır. Ancak susam yağını biraz ısıtarak kullanılması tavsiye edilir. Susam yağı ile yapılan gargaralar da diş eti çekilmelerinde sağlıklı bir etkiye sahiptir.
Öte yandan diş çekilmesine ne iyi gelir sorusuna sıklıkla verilen bir cevap olan yeşil çay, içilebilen veya gargara olarak kullanılabilen bir tedavi yöntemidir. Yeşil çayı ağzınızda içerken bir veya iki dakika çalkalasanız bile diş eti ağrısını hafifletmeye yardımcı olacaktır. Yeşil çay ayrıca diş etleri çekilme hızını yavaşlatmaya da yardımcı olur.
Öte yandan aloe vera diğer terapilerden farklı bir tedavi seçeneğidir. Bu nedenle problemli diş etlerine bitki kaynaklı jel uygulanması önerilir. Bu uygulamayı haftada 2 veya 3 kez tekrarlamak diş eti problemlerinin iyileşme sürecine yardımcı olacaktır. Diş eti çekilmesini önlemek için de farklı doğal yöntemler vardır. Bu yöntemler; misvak, kristal tuz, çay ağacı, kabartma tozu, limon yağı, hardal yağı ve karanfildir. Bu doğal tarifte gargara yapmak için suya kristal tuz, çay ağacı ve karbonat ilave edilir.
Bir diğer yöntem ise bölgeye masaj yaparak limon yağı sürmektir. Diş etlerine bu yağ ile masaj yaparak sorunlu bölge dokusunun onarımını hızlandırabilirsiniz. Hardal yağı, limon yağı gibi yağlarla diş etlerine masaj yapılır. Diş etlerine limon yağı ve hardal yağının haftada iki kez üçer dakika sürmesi önerilir. Karanfil mikrop öldürücü özelliklere sahip doğal bir üründür ve diş eti çekilmesine neden olan organizmaların öldürülmesine yardımcı olur. Bu durumda insanlar 2 veya 3 karanfil çiğnemenin bu hastalığa iyi geldiğini düşünürler. Karanfilin özellikle yemeklerden sonra uygulanması tavsiye edilir.

Diş Eti Çekilmesi Nasıl Önlenir

Diş eti çekilmesine ne iyi gelir sorusunu sormamak için diş eti çekilmesine karşı önlem almak çok önemlidir. Diş eti çekilmesini önlemenin temel yolu düzenli ve doğru diş bakımı yaptırmaktır. Bu durumda dişlerinizi her gün fırçalamanız ve gerekirse diş ipi kullanmanız önerilir. Diş hekimini yıl boyunca düzenli olarak ziyaret etmek de diş eti çekilmesini önlemek için önleyici bir önlemdir.
Diş eti çekilmesi olan kişiler dişlerini fırçalarken daha yumuşak bir fırça kullanmalıdır. Ayrıca doğru diş fırçalama tekniklerini araştırmak ve uygulamak gerekir. Sigara ve tütün ürünlerinden uzak durmak, dengeli ve düzenli beslenmek de diş eti sorunlarında önemli bir faktördür. Ayrıca hastalar ağız bakımı sırasında burada meydana gelen değişikliklere dikkat etmelidir. Diş eti kanamalarını ve renk değişikliklerini geciktirmeden önleyici tedbirler alınması veya bir uzmana danışılması önerilir.
 

İlgili Bloglar

  • Yaprak Porselen Nedir?
  • Şiddetli Diş Ağrısı Sorunlarında Ne Yapılmalı
  • Şeffaf Diş Teli
  • Restoratif Diş Tedavisi Nedir?
  • Diş Teli Tedavisine Başlamadan Önce Bilmeniz Gereken 20 Şey
  • Hangi Diş Teli Renkleri Var? Hangisi Senin İçin En İyisi?
  • Diş Teli Sonrası Pekiştirme Plağı ya da Teli Kullanmam Gerekli mi?
  • Damaktan Et Alıp Diş Eti Yapmak
  • Diş Eti Çekilmesine Ne İyi Gelir
  • Bir Günde Diş Tedavisi
  • Periodontoloji Nedir ?
Yazar Hakkında
Ortodonti Uzmanı
Dr. Dt. Halis Erdinç KAYABAŞI
1988 yılında Ordu 'da doğdu. İlk ve orta öğretimini Niksar ilköğretim ve Orta Okulunda okudu. Liseyi Niksar Anadolu Lisesi' nde okudu. Lisans eğitimini 2012 yılında Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde tamamladıktan sonra Diş Hekimliğinde Uzmanlık Sınavını kazanarak Süleyman Demirel Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Anabilim Dalında uzmanlık eğitimine başladı. "Farklı

İlgili Bloglar

  • Yaprak Porselen Nedir?
  • Şiddetli Diş Ağrısı Sorunlarında Ne Yapılmalı
  • Şeffaf Diş Teli
  • Restoratif Diş Tedavisi Nedir?
  • Diş Teli Tedavisine Başlamadan Önce Bilmeniz Gereken 20 Şey
  • Hangi Diş Teli Renkleri Var? Hangisi Senin İçin En İyisi?
  • Diş Teli Sonrası Pekiştirme Plağı ya da Teli Kullanmam Gerekli mi?
  • Damaktan Et Alıp Diş Eti Yapmak
  • Diş Eti Çekilmesine Ne İyi Gelir
  • Bir Günde Diş Tedavisi
  • Periodontoloji Nedir ?

Popüler Bloglar

  • Uykuda Diş Gıcırdatma Neden Olur?

Etiketler

Son Güncelleme : 23/01/2025