Çekilen Dişin Yerine İmplant Ne Zaman Yapılır?

Çekilen Dişin Yerine İmplant Ne Zaman Yapılır?

Çekilen dişin yerine implant uygulaması Bölgesel iltihaplanma, kist oluşumu, implant için yetersiz ortam gibi unsurlar implant diş uygulamalarınızı 2 ile 3 ay arası kadar bir süre erteleyebileceğinizi gösterir.

Çekilen dişin yerine implant uygulama sisteminin zamanı bölgenin durumuna ve dişin bıraktığı etkilere göre farklılıklar gösterebilir. Bölgesel iltihaplanma, kist oluşumu, implant için yetersiz ortam gibi unsurlar implant diş uygulamalarınızı 2 ile 3 ay arası kadar bir süre erteleyebileceğinizi gösterir. Olumsuz etkilerin çokluğu halinde bölgeye hemen bir implant uygulamak daha pek çok problemi de beraberinde getirir.

İmplant Nedir ?

İmplant; canlı vücut dokularına yerleştirilen cansız maddeler olarak ifade edilebilir. Çoğu zaman titanyum ile oluşturulan implantlar kök şeklinde yapılardan oluşur. Eksik ya da işlevini kaybetmiş dişlerin var olma durumlarında çene estetiğini sağlamak ve problemleri ortadan kaldırmak için bu işlem uygulanır. Bölgeye uygulanan implantlar üzerine diş protezi de uygulanarak görsel olarak da iyileştirme sağlanır. Bu tedavi yöntemi sağlıklı dişlere kavuşmak için en etkili yoldur.

Hangi Durumlarda İmplant Uygulanmaz?

Diş fonksiyonlarının kaybedilmesi durumlarında gerçekleştirilen implant uygulamaları fonksiyonel iyileştirmeler sunsa da her durumda yapılması mümkün olan bir uygulama değildir. Buna göre implant işleminin uygulanamayacağı durumlar şu şekildedir:
  1. Vücudunun boyun ve baş bölgelerini kapsayacak şekilde radyoterapi uygulanmış kişiler için implant tedavisi uygun değildir.
  2. Gelişim aşamasında olan kemik büyümesini tamamlamamış genç bireylere tavsiye edilmez.
  3. Sigara kullanımları ağız içi yaralarının iyileşmesini geciktirir. Bu sebeple uygulamalarda sigara bir dezavantaj haline geleceği için aşırı sigara tüketen bireyler için implant uygulamaları oldukça çetrefilli geçeceği için önerilmez.
  4. Yüksek tansiyon, hemofili, diyabet, otoimmun gibi sistemik rahatsızlıkları bulunan kişiler için riskli bir tedavi olacağı için önerilmez.
  5. İmmun sistemi baskılayıcı ilaçlar, bifosfanat, kortikosteroid sistemleri için ilaç kullanımı söz konusu ise implant önerilmez.
çarpık dişler çekilmeden uygulanmaz
Tüm bu problemlerden en az bir tanesine sahip olan kişiler doktorları ile detaylı konuşmalar yapması halinde uygunluklarına karar verilir.

Tek Diş İmplant Ağrılı Bir İşlem Midir?

Ağız sağlığı için etkili bir tedavi yöntemi olan implant uygulamalarında ağrı ya da acı seviyesi merak edilen konular arasında yer alır. Buna göre tek diş implant uygulamalarında ağrı hissedilmesi ile ilgili bilinmesi gerekenler şu şekildedir:
  • İmplant uygulamaları ağrılı bir süreçtir. Bu yüzden hasta isteğine göre uygulama sırasında lokal ya da genel anestezi uygulanabilir.
  • İmplant cerrahi bir müdahale olması yönüyle acılı bir süreçtir. Fakat anestezi altında uygulanıyor olması hastaya hiçbir zarar etkisi yoktur.
  • Uzun sürmemekle beraber implant tedavileri sonrasında ağrılar meydana gelebilir. Bu ağrıların önüne geçmek adına doktorunuzun verdiği reçeteye uyum göstermeniz büyük oranda etkilidir.
  • Ağrı eşiği kişiler arası farklılıklar gösterse de ağrı seviyesinin farklı olmadığı bilinir.

İmplant Diş Nasıl Uygulanır?

Cerrahi müdahaleler ile uygulanan implant tedavisi zorlayıcı bir süreç değildir. alanında uzman doktorlar tarafından gerçekleştirilmesi sonucunda olası problemler anında müdahale edilir ve risk ortamı oluşmaz. Buna göre diş implantını uygulama yöntemleri şu şekildedir:
  1. Diş çekimleri sonrasında bölgede ödem ya da olumsuz unsurlar yoksa direkt olarak işleme başlanabilir. Farklı bir durum varsa iş ertelenebilir.
  2. Diş çekimi sonrasında ortay çıkan boşluğa implant yerleştirilir. Ön diş ya da arka diş olması süreci değiştirmez.
  3. Uygulama daha önceden çekilmiş bir diş yuvasına yapılacaksa implant için ekstra bir yer açma işlemi uygulanır.
  4. Yerleşim sırasında küçük bir delik açılarak yerleştirilebileceği gibi diş eti kesilerek de implanta yer açma işlemi uygulanır. Bu adım anestezi altında yapılacağı için herhangi bir acı hissedilmez.
İlgili adımlar sonrasında implant diş yerleşimi başarılı şekilde sağlanır.

İmplant Diş Ömrü Ne Kadar ?

Diş kaybı yaşayan pek çok insan tedavi sürecinde uygulanan implant dişlerin kullanım ömrünü merak eder. Uygulama yönteminin kolay ve etkili sonuçlar doğurması ne kadar süre geçerli olacağını da merak ettirir. Buna göre implant diş uygulamalarının kullanım süresi şu şekildedir:
  1. Uygulama doktorunun alanında uzman olması ve tedaviyi son derece başarılı şekilde gerçekleştirmesi implant dişin kullanım süresini direkt olarak etkiler.
  2. Hastanın da tedavi sonrasında implant dişinin temizliğini aksatmaması halinde implant dişler 20 ile 30 yıl aralığında kullanılabilir.
  3. Sürenin azalmasını engellemek için düzenli olarak doktor kontrollerine devam ederek implant dişinizin durumunu yakından takip etmeniz gerekir.
  4. Kontrol seanslarında olası bir problem tespit edilmesi halinde doktorunuzun yönlendirmeleri ile daha özenli davranmanız gerekir.

İmplant Diş Çürür Mü ?

İmplant dişlerin çürümesi, düşmesi, gevşemesi son derece nadir görülen problemlerdir. Bu faktörlerin ortaya çıkması yanlış tedavi ya da tedavi sonrası sürecin yanlış ilerlemesi ile doğru orantılıdır. İmplant diş bölgesine bir darbe alınması da süreci olumsuz etkileyebilir. Buna göre implant dişin çürümesi ile ilgili bilinmesi gerekenler şu şekildedir:
  1. Yaklaşık olarak 4mm çapında olan implantlar doğal dişe en yakın tedavi biçimidir.
  2. Bu tedavi yöntemi sonrasında doğal diş fonksiyonları ile eşdeğer sonuçlar elde edilmesi planlanır ve nadir de olsa farklı durumlarla karşılaşılır.
  3. İmplant dişin çürümesi beklenen bir olgu değildir.
  4. Tedavi öncesinde hastanın genel bir sağlık değerlendirmesinden geçmesi gerekir. Tedavi sürecini olumsuz etkileyecek diyabet, şeker ya da kalp hastalıkları olmadığı hallerde tedavi uygulanmalıdır. Aksi halde çürüme, düşme gibi etkenlerle karşılaşılabilir.
  5. İmplant diş yaklaşık olarak 3 ayda kaynaşır. Bunun ardından doğal dişlerle bir hale gelen implantlarınızın kırılması, düşmesi, çürümesi mümkün olmayan bir durumdur.
  6. Biyolojik nedenlerin yanı sıra kaplama sırasında uygulanan ya da kötü malzeme kullanımı ile etkili olan durumlarda düşmeler gözlenebilir. Protez vida gevşemesi, çerçeve kırılması, implant kırılması, kaplama malzemenin kırılması gibi komplikasyonlar uygulama hatası olarak ortaya çıkabilecek unsurlardır.

İmplant Diş Çekiminden Ne Kadar Sonra Yapılır ?

Diş çekimleri sonrasında uzun süreler implant uygulaması için beklemeye gerek yoktur. Uygun koşullar sağlanması halinde tedaviye başlanabilir. Buna göre diş çekimi sonrasında implant uygulaması şu şekildedir:
  1. Diş çekimi yapılan bölgede kanama, iltihap, ödem gibi olumsuz durumlar gözlenmez ise beklemeden implant uygulamalarına geçilebilir. Fakat herhangi bir komplikasyon durumu söz konusu ise mutlaka o problemin iyileştirilmesi temel amaçtır.
  2. Diş çekimi yapılan bölgenin komplikasyonlardan arınıp implant için uygun hale gelmesi için 2 ile 3 ay beklenmesi yeterli bir süredir.
  3. Bekleme süresi ardından yapılan kontroller sonucunda tedaviye başlanabilir.
  4. Daha önceden çekilmiş bir diş yatağına implant uygulamak için ise kemik yapısının kontrol edilmesi gerekir. kullanılmayan dokular küçüleceği için diş kökünün dikkatli şekilde kontrol edilmesi ardından implant tedavisine başlanabilir.

İmplant Diş Tedavisi Ne Kadar Sürer ?

İmplant tedavisi aşamalar halinde gerçekleştirilir. Buna göre implant diş tedavi süresi şu şekildedir:
  • Diş çekimi sonrasında komplikas oluşumu gözlenirse 3 aylık bekleme sonucunda implant uygulanır.
  • İmplant uygulamalarının doğal diş haline gelecek kıvama gelmesi 8 ile 12 hafta sürebilir.
  • Kemiğin olgunlaşarak iyileşmesi halinde implant üzerine diş takılır. Bu, protez uygulamaları olarak da adlandırılır.
  • Sonuç olarak genel toplamda implant diş tedavisi yaklaşık 4 ay sürebilir.
  • İmplant diş uygulaması cerrahi bir müdahaledir ve uygulamalarda dikiş gerekebilir. İmplant uygulamasında kendinden eriyebilen dikiş tercih edilmesi süreci kısaltan unsurlar arasındadır.

İlgili Bloglar

  • Yirmilik Diş Ağrısı Belirtileri
  • Ortodonti Tedavisinde Sorunsuz İlk Günler İçin 5 Mükemmel Öneri
  • Invisalign Şeffaf Plak Tedavisini Diğerlerinden Farkı?
  • Kanal Tedavisi Yapılan Diş Neden Ağrır ?
  • Dişçi Aynası Hangi Tür Aynadır ?
  • Diş Kaplama Nasıl Yapılır ?
  • Sararan Dişleri Beyazlatmak İçin Ne Yapılmalıdır?
  • Çene Çıkığı Tedavisi
  • Temporomandibuler Eklem Nedir?
  • Nefes Kokusu Neden Olur
  • Çekilen Dişin Yerine İmplant Ne Zaman Yapılır?
  • Analjezik Nedir ?
  • DİŞLERİNİZİ KORUMAK İÇİN 4 İPUCU
Yazar Hakkında
ZAHNÄRZTIN
Dt. Şanser Yerlikaya
Er wurde 1996 in Denizli geboren. Er absolvierte seine Primar- und Sekundarschulbildung in İzmir und sein Gymnasium in Denizli. Er absolvierte die Fakultät für Zahnmedizin der Isparta Süleyman Demirel University. Unser Arzt, der nach seinem Abschluss in der Privatwirtschaft zu arbeiten begann, arbeitet jetzt im Tülay Akkol Mund- und Zahngesundheitszentrum. Zur beruflichen Weiterentwicklung nahm er an nationalen und i

İlgili Bloglar

  • Yirmilik Diş Ağrısı Belirtileri
  • Ortodonti Tedavisinde Sorunsuz İlk Günler İçin 5 Mükemmel Öneri
  • Invisalign Şeffaf Plak Tedavisini Diğerlerinden Farkı?
  • Kanal Tedavisi Yapılan Diş Neden Ağrır ?
  • Dişçi Aynası Hangi Tür Aynadır ?
  • Diş Kaplama Nasıl Yapılır ?
  • Sararan Dişleri Beyazlatmak İçin Ne Yapılmalıdır?
  • Çene Çıkığı Tedavisi
  • Temporomandibuler Eklem Nedir?
  • Nefes Kokusu Neden Olur
  • Çekilen Dişin Yerine İmplant Ne Zaman Yapılır?
  • Analjezik Nedir ?
  • DİŞLERİNİZİ KORUMAK İÇİN 4 İPUCU

Popüler Bloglar

  • Uykuda Diş Gıcırdatma Neden Olur?

Etiketler

Letztes Update : 29/04/2025